جستجو کردن
  • English
جستجو کردن

دانستنی های طیور مایان هرب

آویشن

آویشن (Thymus vulgaris) گیاهی است همه سبز از خانواده نعناع. از آن برای مصارف آشپزی، دارویی، زینتی و طب عامیانه در فرهنگ های مختلف استفاده شده است. آویشن به صورت تازه و خشک، به صورت یک شاخه کامل (یک ساقه جدا شده از گیاه) و به عنوان اسانس استخراج شده از قسمت های گیاه استفاده می شود.

اکالیپتوس

گیاه اکالیپتوس سرشار از مونوترپن ها بوده، که نقش به سزایی در ارزش دارویی بودن این گیاه دارند. از خواص درمانی آن می توان به اثرات ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، تب بر، بیماری‌های تنفسی (مانند آسم، برونشیت، سل، زکام و سینوزیت)، انگل های روده‌ای مانند آسکاریس اشاره کرد.

گشنیز

گشنیز دارای ترکیبات مفیدی مانند لینالول، کامفور و آلفا-پینن است که خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد قارچی دارند. این ترکیبات می‌توانند به بهبود عملکرد گوارشی و تقویت سیستم ایمنی دام و طیور کمک کنند. همچنین، گشنیز می‌تواند به افزایش اشتها و بهبود نسبت تبدیل خوراک به وزن کمک کند.

زیره

زیره یک گیاه دارویی با دو نوع رایج زیره سبز (Cuminum cyminum) و زیره سیاه (Carum carvi).است که به عنوان ادویه و افزودنی در خوراک دام و طیور استفاده می‌شود. مواد موثره زیره شامل ترکیباتی مانند: کومین آلدهید، کاروون، لیمونن، فلاونوئیدها (ترکیبات آنتی‌اکسیدانی) فنول‌ها: با خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است.

لیمو

اضافه کردن 5 درصد از تفاله لیمو در جیره غذایی مرغ های تخمگذار منجر به بهبود کیفیت تخم مرغ شده و در هزینه های خوراک مورد استفاده طیور به طرز چشمگیری کاهش ایجاد می کند شما می توانید به عنوان پرورش دهنده از تفاله لیمو به عنوان فرآورده ارزان قیمت در تغذیه طیور تخمگذار استفاده کنید.

نعناع

یکی از پرخاصیت ترین گیاهان دارویی در پرورش طیور نعناع می باشد که فعالیت ضد میکروبی قوی از خود برجای می گذارد. افزودن 150 گرم نعناع در یک کیلوگرم از جیره 15 درصد وزن گیری بیشتر را در جوجه های گوشتی به وجود می آورد. نعناع خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد و می تواند طیور را بر علیه  استافیلوکوکوس، اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس مقاوم سازد.

پونه

آویشن و پونه در حفظ اسیدیته، جلوگیری از افت PH و از این رو در جلوگیری از تغییر رنگ گوشت و کاهش تولید تخم مرغ موثرند. مکمل‌های غذایی آویشن و پونه بطور جداگانه یا باهم باعث کاهش MDA و سبکی و افزایش PH و رطوبت گوشت در تنش گرمایی می‌شوند، از این رو می‌توانند کیفیت گوشت و تولید تخم مرغ را در زمان استرس گرمایی بهبود بخشند.

خارشتر

استفاده از سه درصد خارشتر در جیره غذایی مرغ ها باعث افزایش میزان مصرف خوراک توسط آنها می شود در جوجه های گوشتی منجر به بهبود رشد لاشه شده و رنگ زرده تخم مرغ نیز با اضافه کردن خارشتر به جیره بهبود می یابد

رازیانه

رازیانه در جیره طیور می‌تواند عملکرد رشد، راندمان خوراک و کیفیت لاشه را بهبود بخشد. همچنین تکثیر سلول‌های ایمنی را افزایش، استرس اکسیداتیو را کاهش و تیتر آنتی بادی را در برابر بیماری‌های عفونی افزایش می‌دهد. علاوه بر این، به طور مثبتی بر پارامترهای خون، افزایش تعداد گلبول های قرمز و هموگلوبین تأثیر می‌گذارد.