مواد فعال موجود در لیمو شامل اسید سیتریک، اسید اسکوربیک و مواد معدنی مختلف است. لیمو در جیره های جوجه های گوشتی قابلیت هضم مواد مغذی، عملکرد رشد و عملکرد ضد باکتریایی دارد. پودر پوست لیمو اثرات ضد کوکسیدیایی را در جوجههای گوشتی، کاهش ریزش اووسیست، بهبود سلامت روده و عملکرد رشد را بدنبال دارد. اثرات مفید لیمو و مشتقات آن به محتوای بالای فلاونوئیدها نسبت داده می شود که دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد میکروبی هستند.
اثر لیمو بر عملکرد طیور:
– بهبود ضریب تبدیل و عملکرد رشد (افزایش وزن) جوجه گوشتی با اسانس لیمو
– بهبود قابلیت هضم پروتئین خام، عصاره اتر، فیبر خام، خاکستر و انرژی و افزایش وزن نهایی با افزودن بیش از 10 تا 25 میلیگرم لیمو به ازای هر کیلوگرم جیره جوجههای گوشتی
– افزایش تولید تخم مرغ با 1% تا 2.5% آبلیمو
– بهبود عملکرد تولید، کیفیت آلبومین تخم مرغ، وضعیت آنتی اکسیدانی و متابولیسم لیپید مرغ های تخمگذار با لیمو در مقایسه با جیره شاهد و اسید سیتریک (CA) و فلاوومایسین (FLA)
– بهبود عملکرد رشد، کاهش مرگ و میر، ضایعات رودهای و ریزش اووسیست در جوجههای گوشتی مبتلا به Eimeria tenella (بهبود آسیب بافتی به سکوم) با پودر لیمو به میزان 3 و 6 گرم بر کیلوگرم
– تأثیر معنیدار لیمو (DLP) بر عملکرد جوجههای گوشتی، صفات لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون
خواص لیمو برای مرغ:
اضافه کردن 5 درصد از تفاله لیمو در جیره غذایی مرغ های تخمگذار منجر به بهبود کیفیت تخم مرغ شده و در هزینه های خوراک مورد استفاده طیور به طرز چشمگیری کاهش ایجاد می کند شما می توانید به عنوان پرورش دهنده از تفاله لیمو به عنوان فرآورده ارزان قیمت در تغذیه طیور تخمگذار استفاده کنید.همچنین تفاله لیمو به دلیل برخورداری از ویتامین های A و C میتواند به عنوان آنتی اکسیدان در فصول گرم در تغذیه طیور مورد استفاده قرار گیرد.